Alivuokralainen

Oltiin tekemässä lähtöä Euraan, kun Mikko huuteli pihalla jotain fasaani-invaasiosta. Meni pari sekuntia ja tuli ilmoitus siilistä kukkapenkissä. Syöksyin pihalle heti katsomaan, koska minä jos kuka innostun söpöistä eläimistä (ja kaikesta muustakin kivasta, heh). Siellä pieni siili teki talvipesää kukkapenkkiin. Mahtaakohan kaveri olla tämän kesän poikasia kun on niin pieni?


 Ajateltiin vähän avittaa valmistautumisessa ja ruokkia sitä vielä kun on hereillä. Kissanruokaa vietiin tarjolle ja oli tainnut maistua, koska murustakaan ei ollut jäljellä kun kotiuduttiin reissusta. Netistä lueskelin, että 600 g pitäisi olla siilin paino, jotta sillä on mahdollisuuksia selvitä talven yli. En osaa yhtään arvioida mitä tuo meidän kaveri painaa, mutta täytynee tarjota sille päivittäin jotain sapuskaa. Eiköhän meidän kissanruuista liikene. Myös rasvainen jauheliha on kuulemma hyvää syksyruokaa, joten sitä voisi kokeilla kanssa.

Toivottavasti pesästä tulee hyvä ja lämmin. Liljapuska vaikuttaa ainakin hyvältä paikalta.

Kommentit

Tui Tui sanoi…
Voi reppanaa! Ihana kun pidätte toisesta noin hyvän huolen :)) toivottavasti selviää talven yli!
imlacking sanoi…
Mun äidin pihassa käy aina silloin tällöin siilejä ja vuosi sitten kesällä siellä oli ainakin muutaman kerran kakat oven takana :D.

Tuli ihan mieleen oma hamsterini joka oli jättänyt aina ruokakuppiin "yllätyksen", kun sai jauhelihaa tai muuta tuoreruokaa :D. En tajua miten siellä oli aina sen kakka jauhelihan antamisen jälkeen :D.
Daphnion sanoi…
Tui Tui: Toivon kanssa, että kaveri selviää hyvin talvesta. SEY:n sivuilta lueskelin, että puolet siileistä voi menehtyä talvihorroksessa ja se kuulostaa kurjalta.

imlacking: Hahaa, ehkä se oli protesti jauhelihaa vastaan. :D

Suositut tekstit