Ensimmäinen oma koti

Alkukesästä 2006 koitti muutto ensimmäiseen omaan kotiin. Vanhemmat asuivat naapurissa, mutta koti oli silti oma ja minua varten rempattu.

28-neliöinen yksiö sijaitsi Urjalan asemalla pienoiskerrostalossa. Seinät olivat edellisten asukkaiden jäljiltä vaaleanpunaiset ja keittiön kaapinovet täynnä kukkatarroja. Myös linnunkakkaa löytyi keittiöstä, koska siellä oli pidetty papukaijoja.


Kylppärissä oli pidetty pesukonetta. Suihku ei ollut edellisillä käytössä, koska asunto oli liitettynä viereiseen kaksioon. Puualusta purettiin ja sen alta löytyvät seinä sekä lattia laatoitettiin turkooseilla laatoilla, jotka ostettiin Tampereen Rakennustorilta (ekologisesti vanhat laatat uusien sijaan!).


Seinien vaaleanpunaisista pinnoista piti päästä äkkiä eroon ja uusiksi väreiksi valikoitui vihreä ja valkoinen. Siskon kanssa maalattiin kaikki seinät ja ikkunanpielet (kattoakin taidettiin maalilla kirkastaa?). Tapetointi oli alkuperäinen suunnitelma ja ostinkin hienon tapetin. Todellisuudessa seinään päätyi pari vuotaa.. :D Boordin halusin ehdottomasti ja löysinkin kauniisti kuvioitua sellaista Prismasta.

Maalarit maalaa
Ovi oikealla johti viereiseen kaksioon. Se suljettiin.

Myöskin ankeat keittiönkaapit saivat maalipinnan. Kiiltävänpunaisen maalin sudin parvekkeella oviin näppärästi ja tykkäsin kovasti lopputuloksesta. Ovet sopivat loistavasti valkoisiin seiniin.


Hurmaavat valkoiset lipastot jäivät edellisiltä asukkailta ja ne tulivat tarpeeseen.

Uninurkkaus, vessan ovi ja ulko-ovi.

Tarkoitus oli asua tässä kauniissa pikkukodissa opiskelujen ajan ja kulkea bussilla Forssaan päivittäin. Elokuussa 2006 muutin kuitenkin Forssaan uuteen kämppään, koska kaipasin omaa rauhaa enkä halunnut tuhlata aikaa/rahaa bussimatkoihin. Viikonloppuja ja lomia on tullut toki sen jälkeenkin paljon vietettyä yksiössä.

Kommentit

Suositut postaukset