YLLÄS: päivä 5,6,7 & 8

Tiistaina päätettiin lähteä porukalla lumikenkäilemään. Mulla oli omat kengät matkassa ja muut kävivät vuokraamassa sellaiset. Ilma oli aurinkoinen ja kovin tuulinen. Tuuli ei onneksi metsässä vaivannut. Lähdettiin kenkäilemään Taigan nurkilta kohti Kahvikeitaan laavua. Välillä pysyteltiin edellisten lumikenkäilijöiden vanhassa urassa ja välillä poikettiin umpihangessa. Parin kilometrin jälkeen olikin makkaranpaistotauko laavulla, joka oli täynnä hiihtäjiä. Nähtiin muutamat kuukkelitkin ruokaa havittelemassa.


Keskiviikkona käytiin hiihtämässä. Sukset luistivat hyvin ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Matkalla oli hienoja maisemia, mutta tällä kertaa ei ehtinyt kuvailemaan kun oli niin keskittynyt hiihtämiseen. Mukava 11 kilsan reitti vedettiin Aurinkotuvan kautta.

Torstaina olikin sitten rentoutumisen aika. Polskittiin Saagan kylpylässä, joka tekikin hyvää kipeytyneille lihaksille. Illalla käytiin Lainion lumikylässä. Upean lumilinnan olivat sinne rakentaneet. Voisi olla jännä joskus yöpyä lumisessa hotellissa. Lainiossa oli myös kaunein kirkko, jonka olen nähnyt; ihana, pieni ja hirsinen.


Perjantaina varhain pakattiin auto, hyvästeltiin Ylläs ja hurruuteltiin takaisin etelään.

Hei hei aamuinen Ylläs!

Kommentit

Suositut tekstit