Skonssit raejuustolla

Tein tänään mahtavan herkullisia skonsseja Ingmanin reseptilehtisestä löytyneen reseptin mukaan. Ne olivat juuri sopivan suolaisia ja rapsakoita. Ohje näihin herkkuihin on mitä helpoin. Neljään leipäseen tarvitaan:

3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
50 g voita
200 g raejuustoa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, nypi sekaan voi ja lisää lopuksi raejuusto. Sekoita ainekset nopeasti tiiviiksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi leipäsiksi pellille. Paista uunin keskitasossa n. 15 min.



Valmiit leipäset maistuvat lämpiminä voin/marmeladin tai ihan sellaisenaan.

Ihastuin skonsseihin kovasti ja ensi kerralla aion kokeilla reseptiä, jossa käytetään rusinoita. :)

Kommentit

Suositut tekstit