Wilhelmiinat


Leipominen on mukavaa, mutta pipareita/keksejä tulee leivottua todella harvoin. Joulupiparit taitaa olla ainoat, joita olen tehnyt pariin vuoden aikana. Tänään oli kokeiltava Wilhelmiinoja gluteenittomasti, kun ohje pomppasi netin syövereistä eteeni.

Joskus vuosia sitten olen syönyt kaupasta ostettuja, joten muistikuvat olivat vähän hatarat. Valmiit keksit kuitenkin toivat tutun maun mieleen.

200g voita
1 keltuainen
2 dl sokeria
reilu 2 rkl siirappia
6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 rkl soodaa
1 rkl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi, keltuainen, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon joukkoon jauhot.
Tee pellille leivinpaperin päälle pellin pituisia tankoja kolme kappaletta. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. 

Paista uunissa noin 15 min.
Leikkaa paloiksi heti ja muista vino muoto!

Ohje peräisin Masussa makeaa -blogista, KLIK!

Kommentit

Suositut tekstit