Kohti luonnollisempaa

Ihonpuhdistus ja sen kosteutus on ollut viime vuosina apteekkituotteiden (ihana ACO!) ja muutamien perus markettituotteiden varassa. Olen lähinnä katsonut, ettei eläinkokeita ole suoritettu ja ettei inci ole ihan tolkuttoman pitkä. Olen myös suosinut parabeenittomia tuotteita.

Pitkän aikaa tuli pohdittua, että kannattaisiko siirtyä luonnonkosmetiikkaan kun se olisi kuitenkin parempi itselle ja ympäristölle. Silti tuli vaan käytettyä niitä hyväksi havaittuja tuotteita. Ihoni on aina ollut oikutteleva. Ihoon vaikuttaa elämäntavat suuresti ja koska kaikki on aina ollut kunnossa ruuan, veden juomisen, liikunnan ym. saralla, oli aika kokeilla luonnollisempia aineita ihonhoitoon.

Ensimmäisen askeleen luonnonkosmetikkaan otin Weledan kanssa. Se oli ennestään tuttu merkki ja eikä hinta ollut niin hirmuinen moneen muuhun merkkiin verrattuna. Weledan valikoimista löysin mantelisarjan, joka on suunnattu herkälle ja epätasapainossa olevalle iholle. Se on juurikin tarkoitettu rauhoittamaan ärsyyntynyttä ihoa.


Rauhoittavat kosteusvoide, puhdistusemulsio ja kasvoöljy ovat olleet nyt käytössä parin kuukauden ajan. Heti ensimmäisellä käyttökerralla huomasin eron entiseen; ei ärsytystä ja punoitusta iholla pesun ja rasvaamisen jälkeen. Iho on tuntunut todella pehmeältä ja hyvin kosteutetulta. Vähän alkuun tuntui, että joku ei ole kohdallaan, mutta sekin meni ohi kun kesä lähestyi. Iho oli keväällä vielä niin kuiva talven jäljiltä, että silloin olisi ollut parempi käyttää vähän rasvaisempaa kosteusvoidetta.Sarjasta sellainenkin löytyy.

Pidän puhdistusemulsion pienestä raemaisuudesta, sillä se kuorii kevyesti ihoa pesun yhteydessä ja todella poistaa epäpuhtaudet. Kasvovettä ei ole tarvinnut käyttää tämän tuotteen kaverina. Kosteusvoidetta olen käyttänyt aamulla ja illalla. Se levittyy vaivattomasti ja sopii myös meikin alla käytettäväksi. Lempparini on tuo öljy. Aina suihkun ja saunan jälkeen levitän sitä kasvoilleni. Iho ei tule öljystä rasvaiseksi vaan todella heleäksi ja pehmoiseksi. Mahtava tuote!


Tuotteiden hinnat pyörivät 15-22 euron välimaastossa ja ovat kyllä hintansa väärti. Itse tilasin tuotteet sinunapteekki.fi -sivustolta, koska sieltä sain ne silloin maaliskuun lopulla halvimpaan hintaan. Verkkokauppoja kannattaa selailla ja tehdä hintavertailuja, koska niissä oli isojakin eroja.

Kosteusvoidetuubi alkaa hälyyttävästi tyhjenemään, mutta puhdistusemulsiota vielä riittää ja öljystä ei ole mennyt kuin murto-osa. Seuraavaksi kaapissa odotteleekin Berliinistä ostetut Alterran tuotteet. Niiden käyttöä odotan jo innolla!

Kommentit

Suositut tekstit