Kesän paras perunasalaatti

Uusien perunoiden nauttiminen aloitettiin jo vime viikolla. Kyllä ne vaan maistuvat hyvältä, kun on koko pitkän talven ollut ilman.

Syötiin parina päivänä pottuja perinteikkäästi voisoossin kanssa, mutta lopuille halusin keksiä jotain muuta käyttöä. Mieleeni tuli perunasalaatti, koska se nyt on aina makoisaa. Halusin tehdä sellaisen ei-kermaviilisen, joten google laulamaan ja kas vain löytyikin täydellinen resepti paistettuun perunasalaattiin.

Olipahan makoisaa!!

Raikas perunasalaatti

neljälle
700 g varhaisperunaa
kaksi tuoretta laakerinlehteä (jätin pois)
halutessasi rosmariinia tai oreganoa (käytin tuoretta rosmariinia ja yhden kevätsipulin)
6 puristettua valkosipulin kynttä
250 g halloumijuustoa
250 g leikkopapuja
tuoretta pinaattia
tuoretta minttua (jätin pois)
öljyä
Keitä pestyt perunat lähes kypsiksi. Lämmitä pieni määrä öljyä paistinpannussa ja lisää puristetut valkosipulin kynnet, laakerinlehdet ja halutessasi rosmariinia tai oreganoa mukaan. Anna yrttien hautua hetki ja lisää pannulle keitetyt perunat. Paista perunat rapeiksi. Leikkaa halloumijuusto paloiksi ja paista pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää vähän sitruunamehua juustopalojen päälle paistovaiheessa. Keitä pavut kypsiksi. Pyöräytä pinaatti kevyesti pannun kautta tai halutessasi lisää se salaatin joukkoon raakana. Kokoa kaikki ainesosat yhteen tarjoiluastiaan, ripottele päälle tuoretta minttua ja purista päälle sitruunan mehua.
Resepti peräisin Tois pual puutarha -blogista, KLIK!

Kommentit

Harakka sanoi…
Löytyipä täältä hyvä ohje!
Ja tulin toivotteleen myös sulle hyvää Juhannuksen aikaa, vaikka vettä sateleekin,hi!
Daphnion sanoi…
Kiitos ja oikein mukavaa Juhannusta sinullekin!

Suositut tekstit