Kakku punaisista viinimarjoista

Viime vuotisia punaisia viinimarjoja löytyi vielä pakkasesta. Tänä vuonna en yhtään kerännytkään, koska räksät ehtinvät ensin.

Marjat ja jääkaapissa vanhentuva maitorahka huusivat kakkua, joten pakkohan sitä oli leipoa. Reseptin kehittelin omassa päässäni ja se kaipaa vielä pientä hienosäätöä, mutta oikein makoisaa kakkua tälläkin tulee.


1 prk Pirkka vähälaktoosista mietoa maitorahkaa (250g)
2 rkl oliiviöljyä
2 dl laktoositonta kevyt maitojuomaa

4 dl jauhoja: 1 dl tattarijauhoa, 1 dl tummaa täysjyväriisijauhoa ja 2 dl maissijauhoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhea
1 tl ruokasoodaa

punaisia viinimarjoja reilu kaksi desiä


Ensin kuivat aineet sekaisin keskenään ja sitten loput sekaan. Itse paistoin kakun irtopohjavuoassa (24 cm halkaisija) ja hyvä tuli.

Paistetaan 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Aika vaatii tarkkailua, koska jouduin välillä availemaan uuninluukkua, joten paistoaika ei ihan selvillä ole. Kun pinta oli saanut väriä, suojasin sen foliolla loppuajaksi.

Lopputuloksena oli oikein maukas ja mehevä kakku. Muutama pala tuli syötyä itse ja loput pakkaseen vierasvaraksi.

Kommentit

Suositut tekstit