Ahvenuksen lintutorni

Puurijärven pohjoispäässä pääsee myös tutustumaan Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistoon. Siellä sijaitsee Ahvenuksen lintutorni, josta pääsee alueen maisemia ja lintuja ihastelemaan.


Pieni parkkipaikka sijaitsee sillan kupeessa osoitteessa Kyttäläntie 1118, 32800 Kokemäki. Joen vastakkaisella puolella oli kivannäköinen uimaranta, jos haluaa lintujen bongailemisen lomassa pulahtaa.

Pellon ja joen välissä kulkeva sorastettu polku oli erittäin paljon kasvanut umpeen. Onneksi ei ollut mitään piikkikasveja, kun paljain säärin siellä kuljin. Tornilla ei taida kesäisin kauheasti käydä väkeä, jotta polku pysyisi avoinna.Ilmassa oli jo syksyistä tuoksua. Tuuli heilutti heinää ja kimalaiset pörräsivät viimeisten kukkien kimpussa. Kohtaan, jossa kasvillisuus ei peittänyt polku, oli käärme lämmittelemässä. Pelästyin niin, että sydän nousi kurkkuun. Sanoin kyylle, että minähän en väistä! Onneksi se väisti. Odotin hetken ja loikkasin antiloopin lailla paikan yli.

Kaksikerroksinen torni odottelikin minua pienen metsäosuuden reunalla. Mukavat olivat näkymät ja nähtävää varmasti riittää lintujen muuttoaikoina. Kottaraisia ja kalasääsken minä bongasin.

Jonkun aikaa nautiskelin maisemista ja otin kuvia. Paluumatkaa varten nappasin kepin metsiköstä, jota kopsuttelin maassa käärmeiden varalta. Ei näkynyt sahakuvioita.Täytyy käydä syksymmällä uudestaan tornilla. Jos saisi ruskakuvia ja näkisi enemmän lintuja.

Kommentit

Suositut tekstit