Raparperista piirakkaa

Juhannuksena leivontalistalla olivat mansikkakakku sekä raparperipiirakka. Reseptin vedin hatusta, mutta yleiseen koostumukseen keräilin vinkkejä valmiista resepteistä. Lopputulos oli hyvä, mutta pohjasta tuli hitusen liian kuiva. Ensi kerralla kokeilen samaa piirakkaa marjoilla.

POHJA:

1/2 dl voita
1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
1 dl tattarijauhoa
1 dl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

TÄYTE:

100 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
raparperia

Sekoita rasva, maito, jogurtti ja muna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 8-10 min. Sekoita rahkaseos ja lisää siihen raparperinpalat. Levitä piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista 20-30 minúuttia.

Kauniimmankin kuvan olisi voinut ottaa...

Piirakka maistui melkoisen hyvältä jääkaappikylmänä parin päivän jälkeen. Maut tulivat enemmän esille.

Kommentit

Suositut tekstit