Joulukalenteri, 10.luukku

Hunajapiparkakut! Kuka on sanonut, että jouluna pitäisi syödä niitä tavallisia piparkakkuja. Minähän reippaana tyttönä leivoin tänään gluteenittomia hunajapiparkakkuja joulua varten.





 Gluteenittomat hunajapiparkakut

200 g suomalaista hunajaa
1,5 dl sokeria
50 g voita
1 iso muna
1/2 dl maitoa
2 tl soodaa
ripaus suolaa
kanelia
jauhettua inkivääriä
neilikkaa
pomeranssinkuorta
n. 500 g gluteenittomia jauhoja

Kiehauta kattilassa hunaja, voi, sokeri ja mausteet. Jäähdytä. Lisää joukkoon loput aineista ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä 30-60 minuuttia. Kaulitse taikina ohueksi hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla kuvioita. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kannattaa tarkkailla ettei pääse palamaan!

Kommentit

imlacking sanoi…
Mun piti joskus koekilla chilipähkinöitä, mutta enhän mä oo koskaan saanut aikaiseksi.
Daphnion sanoi…
Mä pidän aina listaa, että mitä haluan tehdä seuraavaksi ja suurin osa jää aina unholaan. :D

Suositut tekstit