Mansikkainen rahkapiirakka

Tulipahan leivottua pitkästä aikaa. Näin lämpimällä ilmalla kaikki ruuan kanssa pelaaminen vaan tuntuu epämiellyttävältä. Oikaisin sen verran, että tein piirakan valmiiseen pohjaan.

1 pkt Sunnuntai murotaikinaa
2 prk Ehrmann maitorahka 0,2% (250g per prk)
pakkasesta viime viikolla viipaloituja ja kevyesti sokeroituja mansikoita
2 kananmunaa
sokeria
vaniljasokeria

Painele murotaikina vuoan pohjalle. Itse käytin kätevää irtopohjavuokaa, jonka pohjan vuorasin leivinpaperilla. Pistele taikina haarukalla.

Sekoita keskenään rahka, munat ja sokerit. Sokeria oman maun mukaan..

Levitä mansikat pohjalle ja kaada rahkaseos päälle.

Paista uunissa 210-225 asteessa 30-40 minuuttia. Mein uunissa 215 ja 40 min toimi vallan mainiosti. Piirakka saa saada väriäkin, mutta jos liikaa tummuu niin alenna lämpöä tai pistä foliota päälle.


Piirakasta tuli juuri sopivan makuinen. Rahka ei ollut liian makeaa ja mansikat antoivat tarvittavan kosteuden. Maanantaina tämä tuli väsättyä ja tuolla sitä jääkaapissa nököttää vaikka kuinka paljon. Voikohan rahkapiirakkaa pakastaa??

Kommentit

Hanna sanoi…
Oon ainakin ite pakastanut rahkapiirakkaa. Ja syönytkin sitä sen pakastamisen jälkeen saman makuisena ;)
MouMou sanoi…
Näyttääpä namilta!:)
Daphnion sanoi…
Hanna: no joo, ei se säilynyt pakastukseen asti kun tuhottiinkin se parempii suihin :D

MouMou: ja namia se myös oli!

Suositut tekstit