Persikkapiirakka


Eilisen kokkailuista jäi kermaa kaappiin ja halusin käyttää sen tänään leivontaan, ettei mene huonoksi. Kaapista löytyi myöskin purkkipersikoita, joten päätin väsätä persikkapiirakan. En ole ikinä aikaisemmin käyttänyt persikkaa ns. uunileivonnaisissa, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Pohja:

75 g voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl kermaa

Kastike:

75 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kermaa
1 dl maitoa

Pinnalle:

1 tlk persikoita
mantelirouhetta

Jos et käytä juoksevaa margariinia niin sulata voi.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri kulhossa. Lisää sekaan voi ja kerma.
Painele seos vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kastiketta varten laita voi, sokeri ja vehnäjauho kattilaan ja kiehauta seos tasaiseksi. Lisää kerma ja maito. Kiehauta ja ota pois liedeltä.

Siivuta persikat ja levitä ne esipaistetun pohjan päälle.
Kaada kastike koko komeuden päälle ja koristele mantelirouheella.

Laita vuoka takaisin uuniin. Anna paistua noin 30 minuuttia.

Lopputulos oli herkullinen, joskin kastike oli liian rasvainen. Vähemmällä rasvalla voisi olla parempi, vaikka nyt olikin oikein muheaa piirakkaa. :) Hauskaa oli, että kastike muodosti piirakan päälle letun tapaisen pinnan. Itse pidin piirakasta enemmän kylmänä kuin lämpöisenä, sillä kylmä toi persikoiden maun paremmin esille.

Kommentit

Oi, näyttääpäs hyvältä! Täytyypä koittaa tehdä joskus :)
Emma sanoi…
Oi, tätä täytyy koittaa!

Suositut tekstit